Biologische Kaasboerderij De Hooiberg

"Familiebedrijf de Hooiberg bestaat uit een biologisch melkveebedrijf met daarin verschillende onderdelen. zo hebben wij een kaasmakerij met zuivelbereiding, boerderijwinkel, camping, zorgboerderij en een voedselbank.

Het familiebedrijf wordt met veel liefde gedreven door drie gezinnen.

Vroeger was onze mooie locatie een van de nevenvestigingen van de Abdij van Postel.

De naam De Hooiberg is ontleend aan het feit dat het bedrijf op een iets hoger gelegen deel in het vroegere landschap ligt ofwel een 'hoge' berg.

Op de boerderij worden ongeveer 100 biologische fleckvieh melkkoeien gehouden. Van de eigen melk wordt een deel verwerkt tot Echte Boerenkaas (van jong tot oud en met diverse soorten kruiden). Dit betekent dat de melk geen enkele (hitte)behandeling heeft ondergaan en dus rechtstreeks en supervers verwerkt wordt tot heerlijke kazen. Ook worden er van de biologische melk ouderwets lekkere zuivelproducten bereidt zoals Volle Melk, Karnemelk, Boerenroomboter en Yoghurt (en vele soorten vruchtenyoghurt). Deze zijn verkrijgbaar in het knusse boerderijwinkeltje waar u tevens tal van andere lekkernijen en streekproducten vind zoals brood, vlees, groenten en fruit.

Biologische Kaasboerderij De Hooiberg
Bredasebaan 20
5531NB Bladel
Nederland