Boer'n Winkel

In onze Boer'n Winkel verkopen wij hoofzakelijk kalfs- en jong rundvlees van ons eigen kalverenbedrijf.
De kalveren worden gehouden volgens de voorschriften IKB, Vitaal Kalf en richtlijnen van het "Beter Leven" keurmerk. In grote lijnen houdt dat in dat dierenwelzijn hoog in het vaandel staat op ons bedrijf. De dieren worden in grotere groepen gehouden op ruime dierwelzijnsvloeren. Ze krijgen naast de melk en het water ook de mogelijkheid onbeperkt stro en diverse soorten muesli te eten.
Kalfsvlees is fris-roze, mals, mager vlees, soms met een randje vet aan de buitenkant. Het is doorgaans niet goedkoop. U heeft er minder van nodig dan rund- of varkensvlees, want het verliest tijdens het klaarmaken minder aan gewicht omdat de bereidingstijd veel korter is. U mag kalfsvlees nooit langer bereiden dan aangegeven, dan wordt het vlees minder mals.
Kalfsvlees is zacht van smaak, licht verteerbaar, arm aan cholesterol en rijk aan vitaminen en mineralen.
Door de Corona crisis is de internationale handel in kalfsvlees grotendeels stil komen te liggen. Samen met de sluiting van de Nederlandse horeca gelegenheden veroorzaakte dit flinke afname van de vraag naar kalfsvlees. Deze afname heeft als gevolg dat de kalveren langer op onze boerderij blijven, waardoor ze opgroeien tot jonge runderen. Hierdoor mag het vlees volgens de Nederlandse regelgeving geen kalfsvlees meer genoemd worden. Wij hebben daarom besloten om het vlees van deze dieren Jong Rundvlees te noemen en ook in onze Boer'n Winkel aan te bieden. Dit betekent niet dat de smaak of kwaliteit van dit Jong Rundvlees minder is, integendeel zelfs! Jong Rundvlees is net als ons Kwaliteits Kalfsvlees, zeer mals van structuur en te herkennen aan zijn frisse, lichtrode kleur.
U heeft dus een heerlijk mals en kwalitatief goed stukje vlees!

Heeft u interesse in ons KwaliteisKalfsvlees of Jong rundvlees? bestel dan hier uw pakket of kom gerust eens langs bij ons.

Boer'n Winkel
Woensdag en Vrijdag tussen 10:00-15:00 uur of op afspraak.
Oude Kerkpad 9b, 2461 EW, Ter Aar
tel: 06-16498291
mail; info@boernwinkel.nl
website; www.boernwinkel.nl
https://www.facebook.com/boernwinkel

De Boer'n Winkel is ook dealer van Ofyr.

Een Ofyr buiten kooktoestel maakt buiten koken tot een belevenis voor jong en oud!
Op de OFYR is het mogelijk je vlees, groente, aardappels, fruit, en vis te bakken, braden, koken, stoven, grillen....enz.
Maar hoe leuk is het om je marshmallows aan een spie te roosteren, of chocolade "au bain marie" te smelten en daar aarbeien, banaan, spekkies, biscuit oid in te dopen?
Daar waarbij een barbeque vaak geregeld wordt door 1 persoon, en de rest lekker aan de tafel zit te wachten tot er weer wat gereed is, sta je bij de OFYR gezellig met zijn alle eromheen je gerechtjes te bereiden, proeven en te nuttigen.
En nee hoor, ook zonder proffesionele kok kunt u zelf met elkaar een fantastische maaltijd bereiden op een veelzijdige en spectaculaire manier!
Omdat de Ofyr op hout gestookt wordt kan je nog gezellig nagenieten van de warmte van het open vuur !

Interesse kijk op :
www.boernwinkel.nl/Ofyr
https://www.facebook.com/boernwinkelBoer'n Winkel
Oude Kerkpad 9B
2461 EW Ter Aar
Nederland