Geitenboerderij Van Dorp

Wij zijn biologische Geitenhouderij “Van Dorp” te Weteringbrug, Haarlemmermeer. Wij zijn behalve biologisch ook duurzaam.
Monique & Erwin van Dorp runnen al 35 jaar samen biologische Geitenhouderij van Dorp in Weteringbrug, Haarlemmermeer. Het is een kleinschalige geitenhouderij waar sinds 10 jaar een biologische bedrijfsvoering wordt gevoerd. Ze houden zo’n 60 witte en bonte geiten. Diervriendelijkheid staat bij Monique & Erwin voorop. Hun geiten hebben veel ruimte en lopen zo veel mogelijk buiten. Ze vinden het belangrijk dat hun dieren het goed hebben en vragen hen niet maximaal te presteren. Bijzonder op Geitenboerderij Van Dorp is dat de lammetjes circa acht weken bij de moedergeiten blijven lopen. Zo kunnen de lammetjes beter groeien en worden voedingsproblemen voorkomen. 

Monique & Erwin produceren alle kaas zelf. Twee tot drie keer per week maken zij harde en zachte kazen, met en zonder kruiden. Ze verkopen de kaas alleen op markten en in winkels in de regio: "Je moet niet iets van ver weg willen halen, als het ook dichtbij geproduceerd wordt". De geitenkaasblokjes en geitenkaasspread hebben meerdere keren de Cum Laude Award gewonnen voor lekkerste zachte kaas.

Geitenboerderij Van Dorp
Huigsloterdijk 65
2156LG Weteringbrug
Nederland


Producten