Jan Steenbergen Biologisch Vlees

Als pionier in de veeteelt begonnen wij (Fam. Steenbergen) als eerste biologische bedrijf ter wereld met het fokken van Wagyu. Inmiddels is onze Wagyu veestapel – anno 2020 – uitgebreid en bestaat een groot deel van onze huidige veestapel uit Wagyu runderen.

Waarom Wagyu? Wagyu vlees is niet te evenaren in smaakvergeken met andere vleesrassen. Daarnaast passen Wagyu’s perfect in een biologische landbouw – waar kalveren op natuurlijke wijze geboren dienen te worden.

Naast Wagyu runderen fokken wij nog met enkele andere runderrassen. Wij verkopen daarom ook rundvlees van deze rassen, in ons assortiment genoemd: “luxe rundvlees”. Dit vlees is uiteraard ook biologisch en komt van o.a. het Piemontese runderras.

Ons assortiment biologisch varkensvlees is afkomstig van onze eigen varkens. Wij houden het Berkshire varken en het Husumer (x Pietrain) varken op de boerderij. Het Berkshire varkensvlees is net als de Wagyu rund zeer exclusief en gemarmerd. Het is een langzaam groeiend varken met gemarmerd vlees. Ook in Japan is dit ras erg populair denk bijvoorbeeld aan de Japanse Tonkatsu gerechten. Het Husumer varken is meer gangbaar doch langzaam groeiend en heeft een mooie vetbedekking.

Jan Steenbergen Biologisch Vlees
Dwingelerweg 11
7964KJ Ansen
Nederland