Melktap Boerderij Erve 't Overweg

Hallo!

Wij zijn Wilco en Heleen van Beek. Wij hebben een melkveebedrijf met ca. 90 koeien en 50 kalveren en pinken (koeien die nog geen kalfje hebben gekregen). Ons bedrijf ligt in Diepenveen, langs de doorgaande weg van Deventer richting Raalte, vlakbij Wesepe en Klooster Nieuw Sion.

Sinds 2003 is Wilco woonachtig op dit bedrijf, Heleen is hier in 2011 bij komen wonen en inmiddels zijn daar twee kleine boerinnetjes bij gekomen. Wij beheren hier zo’n 65 ha grond. De boerderijwoning, de meeste grond en een deel van de stallen pachten wij van Stichting IJssellandschap.

De melk van onze koeien leveren wij aan de zuivelcoöperatie Friesland Campina. Vanaf juni 2020 zullen wij ook starten met de verkoop van onbewerkte, rauwe melk van eigen koeien via een melktap op ons erf.

Wij vinden het belangrijk om te laten zien wat er op ons bedrijf gebeurd. Graag vertellen wij je over hoe wij voor onze dieren zorgen, hoe wij zorg dragen voor natuur en milieu én welke belangrijke rol boeren hebben in de voedselketen. Meerder keren per jaar is het mogelijk om een kijkje te nemen op de boerderij. I.v.m. veiligheid is het niet mogelijk om buiten deze momenten, vrij op het erf en in de stallen te lopen. Wel kun je vanuit de melktap-ruimte de kalfjes zien!

Melktap Boerderij Erve 't Overweg
Raalterweg 49
7431PA Diepenveen
Nederland