Plattelandswinkel Vlooswijk

Een familiebedrijf, als er iets van toepassing is op ons bedrijf, dan is dat het wel. Al drie generaties wordt er fruit geteeld, gesorteerd en verkocht door de familie Vlooswijk. In de loop der jaren zijn er ouders, ooms, tantes, broers en zussen, zoons en dochters en neven en nichten op allerlei manieren betrokken geweest bij ons bedrijf. En dat allemaal met hetzelfde doel, een lekkere en lokaal geteelde appel, peer, kers of aardbei aan de man te brengen.

Ons bedrijf beschikt over 14 hectare grond waarvan 11 hectare fruitboomgaard.
Deze 11 hectare bestaat uit 4,5 hectare appels, 4,5 hectare peren, 1 hectare kersen, een halve hectare pruimen en een halve hectare aardbeien en rode bessen.
Bij de appels is Elstar het hoofdras met verder de rassen Goudreinette, Pinova, Wellant, Jonagold, Cox, Fuji, Delcorf en Santana.
De peren bestaan voornamelijk uit Conference maar we telen ook de Doyenne du Comice en Giezer Wildeman.
De kersenrassen zijn Burlat, Merchant, Kordia en Regina. De Burlat is een vroeg ras en de overige zijn late rassen. Dit om de kersen over een langere tijd aan te kunnen bieden. Pruimenrassen zijn Opal en Reine Victoria. De aardbeien - Elsanta en Sonata - worden buiten en in tunnelkassen geteeld om ook dit seizoen zo lang mogelijk te laten duren.

Plattelandswinkel Vlooswijk
M.A.Reinaldaweg 66
3461AL Linschoten
Nederland